Kabeljauw à la plancha met paprika’s

kabeljauw à la plancha
© Getty

Zowel de kabeljauw als de paprika’s worden op de plancha of grillpan gelegd. Van de halve paprika’s maak je rolletjes waarop je de kabeljauw serveert.

Voor 4 personen
  • 3 paprika’s (2 rode, 1 groene)
  • 1 takje basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 4 moten kabeljauw met vel van 150 à 200 g elk
  • 1 el wittepeperkorrels
Bereiding
  1. Verhit een plancha of grillpan en vet in met olie. Was, halveer en ontpit de paprika’s. Was het basilicum, droog en snijd fijn. Pel de knoflook, verwijder de kiem en hak de knoflook fijn.
  2. Bestrijk de paprika’s en de kabeljauw met olijfolie. Leg de kabeljauw 5 minuten met het vel naar boven op de plancha of grill. Voeg de paprika’s toe en bak 5 minuten met het vel naar onderen.
  3. Draai de kabeljauw en de paprika’s om en bak nog 5 minuten. Kruid met een draai van de pepermolen en fleur de sel. Snijd één rode paprika in kleine blokjes, rol de overige paprika’s op.
  4. Verdeel de opgerolde paprika’s over vier borden. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Strooi er de wittepeperkorrels over. Schik er de kabeljauw bij en werk af met het basilicum, de paprikablokjes en de knoflook. Kruid met een draai van de pepermolen en fleur de sel. Serveer de kabeljauw à la plancha en paprika’s warm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content