Ingrediënten

(4 personen)

3 middelgrote courgettes, geraspt en uitgelekt in een zeef

1 ui, fijn gesnipperd

2 eetlepels melk

4 eieren

3 eetlepels bloem, eventueel iets meer

1/2 teen knoflook, heel fijn gehakt of door de pers

peper, zout, naar smaak

dille, fijn gesneden

paar takjes peterselie, fijn gesneden

Extra nodig: zonnebloemolie, om in te bakken

Bereiding

Meng de courgettes met de ui, melk en eieren. Voeg de bloem toe en roer alles tot een dik beslag. Voeg eventueel iets meer bloem toe wanneer het beslag iets te nat is.

Pers de tenen knoflook boven het beslag uit en voeg wat peper en zout toe, naar smaak. Roer naar smaak nog wat dille en / of peterselie door het beslag.

Verwarm in een koekenpan een beetje zonnebloemolie.

Schep kleine beetje beslag in de pan. Druk ze eventueel iets plat met de achterkant van een eetlepel. De koekjes mogen elkaar niet raken. Bak de koekjes een paar minuten totdat de goudbruin zijn. Keer ze om en bak de andere kant ook nog een paar minuten tot ze gaar zijn.

Uit: Fidan's Family food, Uitgeverij Unieboek| Het Spectrum, 2017.

(4 personen)3 middelgrote courgettes, geraspt en uitgelekt in een zeef1 ui, fijn gesnipperd 2 eetlepels melk4 eieren3 eetlepels bloem, eventueel iets meer1/2 teen knoflook, heel fijn gehakt of door de perspeper, zout, naar smaakdille, fijn gesnedenpaar takjes peterselie, fijn gesnedenExtra nodig: zonnebloemolie, om in te bakkenMeng de courgettes met de ui, melk en eieren. Voeg de bloem toe en roer alles tot een dik beslag. Voeg eventueel iets meer bloem toe wanneer het beslag iets te nat is.Pers de tenen knoflook boven het beslag uit en voeg wat peper en zout toe, naar smaak. Roer naar smaak nog wat dille en / of peterselie door het beslag.Verwarm in een koekenpan een beetje zonnebloemolie.Schep kleine beetje beslag in de pan. Druk ze eventueel iets plat met de achterkant van een eetlepel. De koekjes mogen elkaar niet raken. Bak de koekjes een paar minuten totdat de goudbruin zijn. Keer ze om en bak de andere kant ook nog een paar minuten tot ze gaar zijn.