30'

1 vorkje

Voor 4:

2 Chinese koolbladeren

200 g shiitake's (Aziatische paddenstoelen)

200 g kastanjechampignons

100 g enokipaddenstoelen (fluweelpootjes)

150 g shimejipaddenstoelen (beukenzwammen)

8 lente-uien

300 g tofu

500 g wagyurundvlees

7,5 dl kippenbouillon

1 stuk kombu zeewier van 10 cm

5 cm daikon (witte Oost-Aziatische radijs)

2 dl ponzu (Japanse sojasaus met citrussmaak)

Snij de koolbladeren in vierkantjes van 5 cm. Snij de voetjes van de shiitake's en de kastanjechampignons bij, snij de paddenstoelen in plakjes. Verdeel de enoki- en de shimejipaddenstoelen in trosjes. Pel en snij de lente-uien in stukken van 5 cm lang. Dep de tofu droog en snij in blokjes van 3 cm. Spoel het rundvlees onder koud water, dep goed droog en snij in zeer dunne plakjes. Schik het rundvlees op een schotel.

Breng de kippenbouillon aan de kook met 1 liter water en de kombu. Verwijder de kombu zodra de bouillon begint te koken. Voeg de groenten en de tofu toe aan de bouillon. Laat 3 min. zacht pruttelen, tot de groenten beetgaar zijn. Hou warm en serveer.

Schil en rasp de daikon fijn. Meng met de ponzusaus en verdeel over 4 schaaltjes.

De gasten garen het rundvlees zeer kort in de hete groentebouillon en dopen het daarna in de ponzusaus. Ze vissen de groenten en de tofu uit de bouillon en lepelen ook die nadien op.

30'1 vorkjeVoor 4:2 Chinese koolbladeren200 g shiitake's (Aziatische paddenstoelen)200 g kastanjechampignons100 g enokipaddenstoelen (fluweelpootjes)150 g shimejipaddenstoelen (beukenzwammen)8 lente-uien300 g tofu500 g wagyurundvlees7,5 dl kippenbouillon1 stuk kombu zeewier van 10 cm5 cm daikon (witte Oost-Aziatische radijs)2 dl ponzu (Japanse sojasaus met citrussmaak)Snij de koolbladeren in vierkantjes van 5 cm. Snij de voetjes van de shiitake's en de kastanjechampignons bij, snij de paddenstoelen in plakjes. Verdeel de enoki- en de shimejipaddenstoelen in trosjes. Pel en snij de lente-uien in stukken van 5 cm lang. Dep de tofu droog en snij in blokjes van 3 cm. Spoel het rundvlees onder koud water, dep goed droog en snij in zeer dunne plakjes. Schik het rundvlees op een schotel.Breng de kippenbouillon aan de kook met 1 liter water en de kombu. Verwijder de kombu zodra de bouillon begint te koken. Voeg de groenten en de tofu toe aan de bouillon. Laat 3 min. zacht pruttelen, tot de groenten beetgaar zijn. Hou warm en serveer.Schil en rasp de daikon fijn. Meng met de ponzusaus en verdeel over 4 schaaltjes.De gasten garen het rundvlees zeer kort in de hete groentebouillon en dopen het daarna in de ponzusaus. Ze vissen de groenten en de tofu uit de bouillon en lepelen ook die nadien op.