2 kippenbouten

plantaardige olie

(arachideolie)

zwarte peper en zout

20 cl yakitorisaus

(kant-en-klaar)

1 eetlepel geroosterde witte sesamzaadjes

Verwijder het vel en de botten van de kippenbouten.

Snij het vlees in blokjes van 2 bij 2 cm en prik het op satéstokjes.

Bak het vlees aan in de arachideolie. Kruid met peper en zout.

Lepel er de yakitorisaus over, roer goed en bak verder tot het vlees gaar is.

Werk af met de geroosterde witte sesamzaadjes.

Uit: 'West eats East' van Marc Declercq, uitg. Lannoo, 29,99 euro.

2 kippenboutenplantaardige olie(arachideolie)zwarte peper en zout20 cl yakitorisaus(kant-en-klaar)1 eetlepel geroosterde witte sesamzaadjesVerwijder het vel en de botten van de kippenbouten.Snij het vlees in blokjes van 2 bij 2 cm en prik het op satéstokjes.Bak het vlees aan in de arachideolie. Kruid met peper en zout.Lepel er de yakitorisaus over, roer goed en bak verder tot het vlees gaar is.Werk af met de geroosterde witte sesamzaadjes.Uit: 'West eats East' van Marc Declercq, uitg. Lannoo, 29,99 euro.