Japans: kipspiesjes met yakitorisaus
22-06-2018, 13:15
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:20
Yakitorisaus is een donkere saus op basis van soja die traditioneel gebruikt wordt voor Japanse kipspiesjes. De saus is kant-en-klaar verkrijgbaar.
Yakitorisaus is een donkere saus op basis van soja die traditioneel gebruikt wordt voor Japanse kipspiesjes. De saus is kant-en-klaar verkrijgbaar.
Ingrediënten
- 2 kippenbouten
- plantaardige olie (arachideolie)
- zwarte peper en zout
- 20 cl yakitorisaus (kant-en-klaar)
- 1 eetlepel geroosterde witte sesamzaadjes
Bereiding
1. Verwijder het vel en de botten van de kippenbouten.
2. Snijd het vlees in blokjes van 2 bij 2 cm en prik het op satéstokjes.
3. Bak het vlees aan in de arachideolie. Kruid met peper en zout.
4. Lepel er de yakitorisaus over, roer goed en bak verder tot het vlees gaar is.
5. Werk af met de geroosterde witte sesamzaadjes.
Uit: ‘West eats East’ van Marc Declercq, uitg. Lannoo.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier