Jakobsvruchten met gekaramelliseerde zilveruitjes, Romeinse sla en kappertjes
Voor 4:
Voor 4:
12 zilveruitjes
3 dl balsamicoazijn
400 g suiker
2 dl witte azijn
2 lange sjalotjes
2 kleine kropjes Romeinse sla
1 lente-ui
12 jakobsvruchten
1 el olijfolie
fijn zeezout
peper van de molen
4 el kappertjes
Schil de zilveruitjes en breng de balsamico met 300 g suiker aan de kook op een zacht vuur. Gaar hierin de uitjes tot de balsamico stroperig wordt. Laat alles afkoelen.
Breng de witte azijn en 100 g suiker aan de kook. Schil de lange sjalotjes en snij in lange reepjes. Overgiet met de warme azijn en laat afkoelen.
Was de sla en scheur in stukken. Snipper de lente-ui.
Reinig de jakobsvruchten en bak ze op hoog vuur in een el olijfolie. Kruid met zeezout en peper van de molen.
Leg de sla op de borden met daarop de noten. Werk af met zilveruitjes, sjalotjes, lente-ui en kappertjes. Besprenkel met enkele druppels van de balsamicosiroop.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier