Inktvis met limoen en chilipeper

Een ideaal gerecht om op de barbecue te bereiden. Zorg ervoor dat je minstens 1 uur vooraf de inktvis in de marinade legt.

Nodig
  • 800 g schoongemaakte, grote inktvislichamen
  • 4 limoenen
  • olijfolie
  • 1 el vissaus
  • 1 chilipeper
  • enkele takjes koriander
  • peper van de molen en fijn zeezout
Bereiding

1. Snijd de inktvislichamen doormidden en kerf de binnenkant kruiselings in met een mes. Snijd de lichamen in kleine stukken.

2. Snijd de limoenen in partjes en pers uit over de inktvis. Besprenkel met olijfolie en de vissaus. Hak de chilipeper fijn en voeg toe. Kruid met peper en zout.

3. Laat de inktvis 1 uur marineren en bak nadien kort op een hete barbecue. Schep goed om en werk af met de fijngehakte koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content