Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 1/2 bloemkool
  • 2 grote wortels, in schijfjes gesneden
  • 1 zak bladspinazie
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 400 g kippengehakt
  • 400 g linzen, uit blik (gespoeld en uitgelekt)
  • 3 tl kerriepoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • peper en zout
  • scheutje melk
  • enkele korianderblaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze samen met de wortelschijfjes beetgaar. Voeg op het einde de bladspinazie toe en giet de groenten af.
  3. Bak de ui, de knoflook en de bleekselderij in de olijfolie en voeg het kippengehakt toe. Bak het gehakt gaar. Voeg de linzen, de bloemkool, de wortels, de spinazie en de kruiden toe en laat nog even garen. Kruid met peper en zout.
  4. Pureer de zoete aardappelen met een scheutje melk en kruid met peper en zout.
  5. Vul de ovenschotel eerst met het gehakt-groentemengsel en bedek met een laagje zoeteaardappelpuree. Zet 30 minuten in de oven. Versier met wat korianderblaadjes.

Voedingswaarde per persoon

624 kcal

34 g E

84 g KH

18 g V

Uit: Het Sportkookboek, Stephanie Scheirlynck (Lannoo, € 29,99)

624 kcal 34 g E 84 g KH 18 g V