Indiase curry met pastinaak, scampi’s, wortelen en banaan

Indische curry

Deze ingrediënten vormen samen een lekkere Indiase curry. Bepaal zelf hoe scherp je curry wordt afhankelijk van de voorkeur van je gasten.

Voor 4 personen
  • 16 grote scampi’s
  • 2,5 el plantaardige olie
  • 3 cm verse gember, grof gehakt
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el gele mosterdzaadjes
  • 1/2 tl venkelzaadjes
  • 4 kardemompeulen, gekneusd
  • 1 steranijs
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 scherpe rode chilipeper
  • 2 pastinaken
  • 2 wortelen
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 banaan
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • een scheutje limoensap
  • geroosterde cashewnoten, voor de afwerking
Bereiding
  1. Verwijder de schalen van de scampi’s en bak deze samen met de gember en 2 tenen knoflook in 1 eetlepel olie op hoog vuur. Blus met 6 dl water, kruid royaal met zeezout en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen.
  2. Verhit de resterende olie in een grote pan en fruit de ui met de specerijen. Hak de overige 2 tenen knoflook fijn, samen met de chilipeper, en voeg toe aan de pan. Roerbak enkele minuten.
  3. Schil de pastinaken, wortelen en bananen. Halveer in de lengte en snijd in plakjes van 1 cm dik. Voeg de pastinaken en wortelen toe aan de pan, samen met de gezeefde schaaldierenbouillon en de kokosmelk. Breng aan de kook en laat enkele minuten pruttelen. Doe er dan de bananen en scampi’s bij en kook nog 5 minuten.
  4. Werk de Indische curry af met koriander, limoensap en cashewnoten. Serveer met rijst of naanbrood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content