Indiase ovengroenten met notenbulgur en muntyoghurt
Heerlijke in de oven gegrilde groenten en zoete aardappelen, geserveerd op een bedje van notenbulgur. Niet alleen vegetariërs zijn er verlekkerd op.
Heerlijke in de oven gegrilde groenten en zoete aardappelen, geserveerd op een bedje van notenbulgur. Niet alleen vegetariërs zijn er verlekkerd op.
Voor 6 personen
- 2 zoete aardappelen
- 500 g wortelen
- 1/2 knolselderij
- 2 rode uien
- 6 el zonnebloemolie
- 1 rode chilipeper
- 2,5 cm gember
- 2 tenen knoflook
- 1 el gemalen komijn
- 1,5 tl gemalen koriander
- enkele blaadjes koriander, voor de afwerking
- peper en zout
Voor de notenbulgur:
- 2 el olijfolie
- 50 g gesnipperde sjalot
- 200 g bulgur
- 4,5 dl groentebouillon
- 125 g noten (bijv. cashews, amandelen, pistaches), grof gehakt
- 25 g boter
- 4 el fijngehakte bladpeterselie
Voor de muntyoghurt:
- 300 g griekse yoghurt
- 1/2 bosje munt
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil alle groenten en snijd in stukken van gelijke grootte. Doe in een grote braadslee. Overgiet met de zonnebloemolie. Ontpit de chilipeper, schil de gember en knoflook. Hak alles fijn en meng onder de groenten. Voeg ook de komijn, koriander, peper en zout toe. Meng grondig en schuif in de oven. Bak 20 à 30 min.
2. Maak intussen de notenbulgur: verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot. Voeg de bulgur toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met olie. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 10 min. koken tot de bouillon ingekookt en de bulgur gaar is.
3. Rooster intussen de noten in een droge pan en hak nadien grof. Roer onder de bulgur, samen met de peterselie en boter. Kruid naar smaak. Haal de groenten uit de oven en serveer op een bedje notenbulgur. Werk af met enkele blaadjes koriander.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier