In cocotte gestoofde varkenswang

Een recept van sterrenchef David Martin van restaurant La Paix.

Een recept van sterrenchef David Martin van restaurant La Paix.

Voor 4 personen:

  • 1 kg Belgische varkenswangen
  • 200 g wortel
  • 200 g witte ui
  • 200 g Parijse champignons
  • 200 g witte selderij
  • 1 tak tijm
  • 1 bol knoflook
  • 1/2 citroen
  • 100 g gezouten boter
  • 1,5 l gevogeltebouillon

Bereiding:

1. Maak alle groenten schoon, snijd in stukken van 2 cm.

2. Zet de cocotte op groot vuur, laat de boter smelten, voeg de wangen toe zodra de boter begint te kleuren. Kleur het vlees aan alle kanten, kruid met zout en peper. Voeg de groenten, de champignons, de doormidden gesneden bol knoflook, de halve citroen en de tijm toe. Zet het vuur zachter. Laat 10 minuten zweten.

3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook op groot vuur. Draai het vuur weer zacht, laat 45 minuten afgedekt sudderen.

4. Zet de cocotte op tafel. Serveer de zachte, smakelijke wangen met de stoofgroenten, de stoofjus en puree van aardappels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content