Voor 4:

1 kg Belgische varkenswangen

200 g wortel

200 g witte ui

200 g Parijse champignons

200 g witte selderij

1 tak tijm

1 bol knoflook

1/2 citroen

100 g gezouten boter

1,5 l gevogeltebouillon

Bereidingswijze:

Maak alle groenten schoon, snij in stukken van 2 cm. Zet de cocotte op groot vuur, laat de boter smelten, voeg de wangen toe zodra de boter begint te kleuren. Kleur het vlees aan alle kanten, kruid met zout en peper. Voeg de groenten, de champignons, de doormidden gesneden bol knoflook, de halve citroen en de tijm toe. Zet het vuur zachter. Laat 10 minuten zweten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook op groot vuur. Draai het vuur weer zacht, laat 45 minuten afgedekt sudderen.

Zet de cocotte op tafel. Serveer de zachte, smakelijke wangen met de stoofgroenten, de stoofjus en puree van aardappels.

Voor 4:1 kg Belgische varkenswangen 200 g wortel 200 g witte ui 200 g Parijse champignons 200 g witte selderij 1 tak tijm 1 bol knoflook 1/2 citroen 100 g gezouten boter 1,5 l gevogeltebouillon Bereidingswijze:Maak alle groenten schoon, snij in stukken van 2 cm. Zet de cocotte op groot vuur, laat de boter smelten, voeg de wangen toe zodra de boter begint te kleuren. Kleur het vlees aan alle kanten, kruid met zout en peper. Voeg de groenten, de champignons, de doormidden gesneden bol knoflook, de halve citroen en de tijm toe. Zet het vuur zachter. Laat 10 minuten zweten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook op groot vuur. Draai het vuur weer zacht, laat 45 minuten afgedekt sudderen. Zet de cocotte op tafel. Serveer de zachte, smakelijke wangen met de stoofgroenten, de stoofjus en puree van aardappels.