Impressie van tunaburger

2465183

Voor 4:

Impressie van tunaburger

Voor 4:

4 x 150 g tonijn

3 kl versgemalen zwarte peper

4 kl olijfolie (van eerste koude persing)

1/2 komkommer

2 kl mirin (rijstwijn)

olijfolie koude 1e persing

limoensap

120 g volle witte yoghurt

2 kl wasabi

4 sneden toastbrood (1 cm dik)

1 snede toastbrood (0,5 cm, in blokjes van 5 x 5 mm)

1 kl gezouten boter

100 g raketsla

Koriander

Snij de tonijn in balkvorm. Kruid met zwarte peper. Verhit 4 lepels olijfolie in een grillpan. Schroei de tonijn dicht, draai in huishoudfolie, span aan, laat rusten in de koelkast.

Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten, versnij het vruchtvlees in miniblokjes. Besprenkel met mirin en limoenolie (1 kl olijfolie en 2 kl limoensap).

Leng de yoghurt aan met wasabi en limoenolie (1 kl olijfolie en 1 kl limoensap).

Steek cirkels uit het toastbrood en rooster. Bak wat blokjes apart in de pan. Sprenkel olijfolie op de toasts en leg er de in schijven gesneden tonijn op. Trek de yoghurtdressing in strepen op het bord en over de tonijn. Breng raketsla en komkommersla aan. Bestrooi met gebakken broodkorstjes. Versier met koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content