Voor 4:

140 g suiker

sap van 1 limoen

200 ml water

600 g blauwe en rode bessen, frambozen en bramen

5 bolletjes jeneverbes

1 eiwit

enkele muntblaadjes

Doe suiker, limoensap en 200 ml koud water in een steelpan, breng langzaam aan de kook. Roer tot alle suiker is opgelost. Haal van het vuur, laat afkoelen. Doe het fruit in een kookpan met dikke bodem (hou wat bessen apart), voeg wat water toe en breng langzaam aan de kook. Haal van het vuur van zodra het fruit zacht is. Pureer het fruit in een blender en wrijf daarna door een zeef. Zet in de koelkast. Meng de afgekoelde bessenpuree met het suikerwater. Plet de jeneverbessen en meng door de puree. Klop het eiwit los en roer voorzichtig door het mengsel. Leg enkele bessen in elk ijslollyvormpje. Giet het mengsel erin, zet in het vriesvak. Steek na een half uurtje de stokjes in de vormpjes en laat verder bevriezen.

Moeilijkheidsgraad:1

Tijd: 40' + invriezen

Voor 4:140 g suikersap van 1 limoen200 ml water600 g blauwe en rode bessen, frambozen en bramen5 bolletjes jeneverbes1 eiwitenkele muntblaadjesDoe suiker, limoensap en 200 ml koud water in een steelpan, breng langzaam aan de kook. Roer tot alle suiker is opgelost. Haal van het vuur, laat afkoelen. Doe het fruit in een kookpan met dikke bodem (hou wat bessen apart), voeg wat water toe en breng langzaam aan de kook. Haal van het vuur van zodra het fruit zacht is. Pureer het fruit in een blender en wrijf daarna door een zeef. Zet in de koelkast. Meng de afgekoelde bessenpuree met het suikerwater. Plet de jeneverbessen en meng door de puree. Klop het eiwit los en roer voorzichtig door het mengsel. Leg enkele bessen in elk ijslollyvormpje. Giet het mengsel erin, zet in het vriesvak. Steek na een half uurtje de stokjes in de vormpjes en laat verder bevriezen.Moeilijkheidsgraad:1Tijd: 40' + invriezen