Hutsepot met zeeduivel en nootmuskaatroom
12-08-2016, 12:39
Bijgewerkt op: 15-01-2024, 13:14
Werken met de vangst van onze Belgische vissers? Kies dan eens voor zeeduivel en probeer deze combinatie met hutsepot van kok Stijn Bauwens van Restaurant De Kruidenmolen.
Voor 4 personen
- 4 dikke schijven zeeduivel, 200 g elk
- boter
Hutsepot
- 50 g rapen (in blokjes)
- 50 g schorseneren (in reepjes)
- 50 g knolselder (in blokjes)
- 50 g spruitjes (in 2 gesneden)
- 50 g aardappelen (in blokjes)
- 50 g ui (fijngesneden)
- 50 g groene kool (in kleine stukjes)
- 1 teentje look
- 500 g spekblokjes (gerookt en gezouten)
- 1 l kippenbouillon
- 1 kruidnagel
- tijm
- laurier
Nootmuskaatroom
- 200 ml room
- mosterd
- versgemalen nootmuskaat
Bereiding
- Hutsepot: stoof de ui en spekblokjes met boter. Voeg alle groentjes toe en kook zacht in de bouillon met de kruidnagel, tijm en laurier.
- Nootmuskaatroom: klop de room voor 3/4 op met wat mosterd en nootmuskaat.
- Zeeduivel: bak de zeeduivel gaar in bruisende boter.
- Dresseren: schik wat van de hutsepot in een diep bord, leg de zeeduivel erop en werk af met een lepel nootmuskaatroom.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier