Homemade cruesli met chocolade
12-01-2017, 10:28
Bijgewerkt op: 06-01-2024, 13:15
Homemade cruesli met chocolade: een lekker sana-proof ontbijtje van Sandra Bekkari.
Ingrediënten
- 100 g + 50 g hazelnoten
- 250 g (glutenvrije) havervlokken
- 2 el kokosolie
- 2 el acaciahoning (of agavesiroop)
- 6 el water
- 50 g pure chocolade (70% cacao), in stukjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Mix 100 g hazelnoten in de blender of in een keukenrobot. Mix tot je meel hebt (niet langer, want dan krijg je hazelnootpasta).
- Doe de havervlokken in een kom en voeg het notenmeel en de rest van de noten toe.
- Smelt het kokosvet en voeg toe aan het mengsel.
- Voeg de honing en het water toe en meng.
- Giet op een bakplaat en zet 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Roer voorzichtig om en gaar verder tot de cruesli mooi bruin is.
- Laat homemade cruesli afkoelen en voeg de chocolade toe.
Tips
- De homemade cruesli met chocolade is erg lekker met (Griekse) yoghurt of kefir en fruit naar keuze.
- Je kunt de cruesli 2 à 3 weken bewaren.
- Hazelnootmeel kan je in sommige supermarkten kopen, maar hetis heel eenvoudig zelf te maken.
Uit: Nooit meer diëten deel 3, Sandra Bekkari (Borgerhoff & Lamberigts).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier