Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1 kg schoongemaakt vlees van schouder of nek van hert
  • 70 g boter
  • peper
  • zout
  • 2 stukjes van een reep bittere chocolade
  • 4 eetlepels gelei van rode bessen
  • maïszetmeel

Marinade :

  • 1 fles rode wijn (bordeaux van goede kwaliteit)
  • 1 klein glaasje cognac
  • 2 uien
  • 1 tak selder
  • 2 wortels
  • tijm
  • laurier
  • 10 peperbollen
  • 2 eetlepels tafelolie

Bereiding

  1. Voor de marinade : de groenten klein snijden, in een kom doen en de rest van de ingrediënten toevoegen.
  2. Het vlees in stukken snijden en 12 uur in de marinade op een koele plek afgedekt laten weken.
  3. Het vlees uit de marinade nemen en laten uitlekken. De stukken vlees in boter aan alle kanten bruin bakken. Kruiden met zout en peper.
  4. De marinade zeven, aan de kook brengen en bij het vlees gieten. Alles 2 uur zachtjes laten pruttelen onder deksel.
  5. De bessengelei en chocolade toevoegen en de saus kruiden met peper en zout. Alles nog een kwartiertje laten stoven en de saus binden met maïszetmeel.