Ingrediënten
Nodig voor vier :
- 1 kg schoongemaakt vlees van schouder of nek van hert
- 70 g boter
- peper
- zout
- 2 stukjes van een reep bittere chocolade
- 4 eetlepels gelei van rode bessen
- maïszetmeel
Marinade :
- 1 fles rode wijn (bordeaux van goede kwaliteit)
- 1 klein glaasje cognac
- 2 uien
- 1 tak selder
- 2 wortels
- tijm
- laurier
- 10 peperbollen
- 2 eetlepels tafelolie
Bereiding
- Voor de marinade : de groenten klein snijden, in een kom doen en de rest van de ingrediënten toevoegen.
- Het vlees in stukken snijden en 12 uur in de marinade op een koele plek afgedekt laten weken.
- Het vlees uit de marinade nemen en laten uitlekken. De stukken vlees in boter aan alle kanten bruin bakken. Kruiden met zout en peper.
- De marinade zeven, aan de kook brengen en bij het vlees gieten. Alles 2 uur zachtjes laten pruttelen onder deksel.
- De bessengelei en chocolade toevoegen en de saus kruiden met peper en zout. Alles nog een kwartiertje laten stoven en de saus binden met maïszetmeel.