Hertenragout

Hertenragout
© Getty

Een wintergerecht als deze hertenragout combineert goed met een stevige bordeaux met toetsen van rijp rood fruit.

Voor 4 personen

  • 1 kg schoongemaakt vlees van schouder of nek van hert
  • 70 g boter
  • peper
  • zout
  • 2 stukjes van een reep bittere chocolade
  • 4 el gelei van rode bessen
  • maïszetmeel
  • 1 fles rode wijn (bordeaux van goede kwaliteit)
  • 1 klein glaasje cognac
  • 2 uien
  • 1 tak selder
  • 2 wortels
  • tijm
  • laurier
  • 10 peperbollen
  • 2 el tafelolie

Bereiding

  1. Voor de marinade: snijd de groenten klein, doe ze in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe.
  2. Snijd het vlees in stukken en laat 12 uur in de marinade op een koele plek afgedekt weken.
  3. Neem het vlees uit de marinade en laat uitlekken. Bak de stukken vlees in boter aan alle kanten bruin. Kruid met zout en peper.
  4. Zeef de marinade, breng aan de kook en giet bij het vlees. Laat de hertenragout 2 uur zachtjes pruttelen onder deksel.
  5. Voeg de bessengelei en chocolade toe en kruid de saus met peper en zout. Laat de hertenragout nog een kwartiertje stoven en bind de saus met maïszetmeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content