Hertenfilet met veenbessen en spruitjes

Hertenfilet met veenbessen en spruitjes

Alle ingrediënten voor een heerlijke feestmaaltijd worden in dit gerecht gecombineerd: hertenfilet, veenbessen én spruitjes. Het resultaat is dan ook ongehoord lekker.

Voor 4 personen

  • 225 g veenbessen
  • 125 g suiker
  • 0,5 dl eau de vie van vruchten
  • 500 g spruitjes
  • 500 g filet van hert (of ree)
  • 1 tl cacaopoeder
  • 50 g boter
  • 1 el olie
  • 0,5 dl goede wijnazijn

Bereiding

  1. Laat de veenbessen uitlekken en stoof 15 minuten op matig vuur met de suiker en eau de vie. Houd opzij.
  2. Blancheer de spruitjes 15 minuten in kokend gezouten water. Giet af, halveer de spruitjes en houd opzij.
  3. Kruid de hertenfilet aan beide kanten met het cacaopoeder, peper en zout. Smelt 30 g boter en de olie in een stoofpan en bak het hert in 5 à 6 minuten rondom goudbruin. Dek de pan half af, zet het vuur lager en laat nog 10 minuten bakken. Leg de hertenfilet op een warme schotel en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  4. Blus het bakvocht met de wijnazijn en voeg de veenbessen, de rest van de boter en de spruitjes toe. Schep goed door elkaar en laat zachtjes doorwarmen.
  5. Schik de veenbessen en spruitjes rond de hertenfilet en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content