Havermout met pompelmoes

Havermout met pompelmoes
© Getty
Voor 4 personen
  • 4 pompelmoezen, geschild, gesegmenteerd en in stukjes
  • 240 g bosbessen (diepvries)
  • 1 à 2 el suiker, of naar smaak
  • 3 el bloem
  • 120 g havermout
  • 60 g gehakte pecannoten
  • 3 el bruine suiker
  • 1/4 kl kaneel
  • 2 el canola olie (koolzaadolie)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet 4 ovenvaste schaaltjes in. Meng in een middelgrote kom de pompelmoes, bosbessen, suiker en 2 eetlepels bloem en roer goed. Verdeel het fruitmengsel over de 4 schaaltjes.
  2. Voeg in een kleine kom de havermout, pecannoten, bruine suiker, kaneel, olie en 1 eetlepel bloem en meng goed. Strooi het havermoutmengsel over het fruitmengsel in de ovenschaaltjes.
  3. Plaats de schaaltjes op een bakplaat en bak 20 tot 25 minuten, tot de bovenkant goudgekleurd is en het fruitmengsel borrelt. Haal uit de oven en laat de havermout met pompelmoes 10 minuten afkoelen alvorens te serveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content