Voor 30 stuks:

65 g havervlokken, 125 g bruine suiker, 1 el bloem, 1 snuifje gemalen kaneel, 1 snuifje vanillezaadjes, 1 tl bakpoeder, 50 g gesmolten boter, 1 ei

Voor de tomatenchutney : 8 tomaten, 1 el tomatenpuree, 2 à 3 el rodewijnazijn, 2 tl bruine suiker, 1 snuifje chilipoeder

Voor de kruidenkaas : 200 g plattekaas, 5 cl room, 1 el fijngehakte rozemarijn

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220° C. Beleg twee bakplaten met bakpapier.

Meng de havervlokken, de bruine suiker, de bloem, de kaneel, de vanillezaadjes en het bakpoeder door elkaar. Voeg de gesmolten boter en het ei toe. Meng tot een glad beslag en laat 15 minuten rusten.

Schik kleine hoopjes beslag op de bakplaten met behulp van twee theelepels. Leg de hoopjes niet te dicht bij elkaar, want de koekjes zullen uitzetten tijdens het bakken. Bak de koekjes 5 minuten in de oven. Laat ze daarna 5 minuten rusten en leg ze op een taartrooster om af te koelen.

Bereid de tomatenchutney. Blancheer de tomaten, verwijder het vel en de pitjes, snij het vruchtvlees in blokjes. Breng aan de kook met de tomatenpuree, de wijnazijn, de bruine suiker en het chilipoeder. Zet het vuur lager en laat de chutney 20 minuten indikken; roer af en toe om. Kruid met peper en zout, haal de pan van het vuur en laat de tomatenchutney afkoelen.

Klop de plattekaas op met de room en de fijngehakte rozemarijn. Kruid met peper en zout.

Verdeel de tomatenchutney over de haverkoekjes en werk af met de kruidenkaas.

Voor 30 stuks:65 g havervlokken, 125 g bruine suiker, 1 el bloem, 1 snuifje gemalen kaneel, 1 snuifje vanillezaadjes, 1 tl bakpoeder, 50 g gesmolten boter, 1 eiVoor de tomatenchutney : 8 tomaten, 1 el tomatenpuree, 2 à 3 el rodewijnazijn, 2 tl bruine suiker, 1 snuifje chilipoederVoor de kruidenkaas : 200 g plattekaas, 5 cl room, 1 el fijngehakte rozemarijnBereidingswijze:Verwarm de oven voor op 220° C. Beleg twee bakplaten met bakpapier. Meng de havervlokken, de bruine suiker, de bloem, de kaneel, de vanillezaadjes en het bakpoeder door elkaar. Voeg de gesmolten boter en het ei toe. Meng tot een glad beslag en laat 15 minuten rusten. Schik kleine hoopjes beslag op de bakplaten met behulp van twee theelepels. Leg de hoopjes niet te dicht bij elkaar, want de koekjes zullen uitzetten tijdens het bakken. Bak de koekjes 5 minuten in de oven. Laat ze daarna 5 minuten rusten en leg ze op een taartrooster om af te koelen. Bereid de tomatenchutney. Blancheer de tomaten, verwijder het vel en de pitjes, snij het vruchtvlees in blokjes. Breng aan de kook met de tomatenpuree, de wijnazijn, de bruine suiker en het chilipoeder. Zet het vuur lager en laat de chutney 20 minuten indikken; roer af en toe om. Kruid met peper en zout, haal de pan van het vuur en laat de tomatenchutney afkoelen. Klop de plattekaas op met de room en de fijngehakte rozemarijn. Kruid met peper en zout.Verdeel de tomatenchutney over de haverkoekjes en werk af met de kruidenkaas.