Hartige kalfsrollade
Voor 4:
Voor 4:
200 g kalamataolijven
4 el kappertjes
2 zakjes rucola
6 ansjovisfilets
400 g ricotta
peper en zout
500 g kalfsvlees (platte bil)
4 el olijfolie
2 dl kalfsfond
50 g boter
700 g broccoli
Bereidingswijze:
Hak de olijven, de kappertjes, de rucola en de ansjovis fijn en meng onder de ricotta. Kruid met peper en zout. Snij het kalfsvlees open tot een mooie grote plak. Leg er de vulling op, rol op en bind samen met keukentouw. Verwarm de oven voor op 220°C.
Bak de kalfsrol in de olijfolie aan op een hoog vuur en draai regelmatig om. Kruid met peper en zout. Zet in de oven gedurende 25 min.
Haal het vlees uit de pan en deglaceer met de fond. Werk de saus af met wat boter. Serveer met geblancheerde broccoli.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier