Handgerolde m’hamsa couscous met saffraan en diepzeegarnalen
Couscous met lekkere groenten bestrooid met een ruime hoeveelheid garnalen. Dat is de perfecte lunch of lichte maaltijd.
Voor 4 personen
1 liter gevogeltebouillon
1 bokaal couscous (375g)
zout
1 buisje saffraan (liefst geen poeder)
groene en gele courgette
1 teentje look
1 handvol peulen
500 g diepzeegarnalen
olijfolie
enkele druppels yuzusap
Bereiding
1. Neem dubbel zoveel bouillon als de hoeveelheid couscous en kook op met een snufje zout en de saffraan. Spoel de couscous onder koud stromend water en voeg toe aan de bouillon. Kook even op en laat een tiental minuten wellen (gebruik je een fijnere couscous, dan hoe je deze niet meer op te koken). Laat afkoelen.
2. Snijd de courgettes overlangs in tweeën en haal de pitjes eruit. Snijd in balkjes en bak kort even op, voeg de geperste look en zet even opzij. Blancheer de peulen kort en laat ze schrikken in ijswater. Pel de garnalen. Besprenkel de couscous met wat olijfolie en het yuzusap. Kruid.
3. Snijd de peulen in reepjes, meng met de courgettes en leg boven op de couscous. Schik de garnalen op de couscous en werk af met een royale scheut olijfolie en een draai van de pepermolen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier