Groentepaella met polentakoekjes

groentepaella
© Getty

Groentepaella met polentakoekjes voor 4 personen.

Voor de groentepaella
  • 6 jonge uien
  • 2 artisjokbodems
  • 3 tomaten
  • 4 wortelen
  • 1 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 1 takje selderij
  • 1 kleine venkel
  • 100 gram champignons
  • 50 gram erwtjes
  • 50 gram boontjes
  • 6 blaadjes basilicum
  • 3 gram saffraan
  • zout
  • peper
  • 4 soeplepels olijfolie
Voor de polentakoekjes:
  • 200 gram maïsgriesmeel
  • 2 maal dit volume aan water
  • 2 blokjes groentebouillon
Zo maak je het
  1. Schil en was de groenten en snij ze in blokjes. Stoof de uien, de halve paprika en de tomaten in olijfolie. De andere groenten toevoegen, evenals de saffraan en de basilicumblaadjes. Dek de kookpot af en laat gedurende 25 à 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
  2. Bereid de polenta. Laat hiervoor het water warm worden samen met de bouillonblokjes. Voeg het griesmeel toe terwijl je goed roert met een houten spatel. Laat 15 minuten op een zacht vuur doorkoken. Eventueel kan je de polenta ook kant en klaar kopen. De polenta op een plaat uitgieten en laten afkoelen. Koekjes vormen met de hand of met behulp van een vormpje of een glas. In een koekenpan met olie de koekjes aan beide kanten laten kleuren.
  3. Dien de groentepaella op samen met enkele polentakoekjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content