Groene platbroodjes met spirulina

b395541cf218e64451afa4df696806e0 © Groene platbroodjes met spirulina

Dit is een supersnel recept, uit het kookboek ‘Proef de zee’ van auteurs Anne Fleur Sanders en Anya van de Wetering, voor indrukwekkende broodjes. Je kunt ze bakken in een grillpan, maar ook op de barbecue gaat het heel goed. Handig wanneer er onverwachts gasten aanschuiven.

Dit is een supersnel recept, uit het kookboek ‘Proef de zee’ van auteurs Anne Fleur Sanders en Anya van de Wetering, voor indrukwekkende broodjes. Je kunt ze bakken in een grillpan, maar ook op de barbecue gaat het heel goed. Handig wanneer er onverwachts gasten aanschuiven.

Benodigdheden voor 8 stuks

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 175 g yoghurt
  • 1/2 tl zout
  • 5 g spirulinapoeder

Bereidingswijze

Kneed het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt, het zout en de spirulina tot een samenhangend deeg. Het moet soepel aanvoelen, maar niet te nat. Voeg eventueel wat extra meel of yoghurt toe. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol er balletjes van. Druk ze op een met bloem bestoven aanrecht plat tot een dikte van ongeveer een halve cm. Gebruik een deegroller of doe het gewoon met je handen.

Verhit een grillpan op hoog vuur en bak de broodjes zo’n 4 minuten per kant tot er een grillstreep ontstaat en de broodjes licht omhoogkomen. Check of ze gaar zijn. Keer ze indien nodig nog eens om.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content