Benodigdheden voor 8 stuks

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 175 g yoghurt
  • 1/2 tl zout
  • 5 g spirulinapoeder

Bereidingswijze

Kneed het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt, het zout en de spirulina tot een samenhangend deeg. Het moet soepel aanvoelen, maar niet te nat. Voeg eventueel wat extra meel of yoghurt toe. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol er balletjes van. Druk ze op een met bloem bestoven aanrecht plat tot een dikte van ongeveer een halve cm. Gebruik een deegroller of doe het gewoon met je handen.

Verhit een grillpan op hoog vuur en bak de broodjes zo'n 4 minuten per kant tot er een grillstreep ontstaat en de broodjes licht omhoogkomen. Check of ze gaar zijn. Keer ze indien nodig nog eens om.

Kneed het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt, het zout en de spirulina tot een samenhangend deeg. Het moet soepel aanvoelen, maar niet te nat. Voeg eventueel wat extra meel of yoghurt toe. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol er balletjes van. Druk ze op een met bloem bestoven aanrecht plat tot een dikte van ongeveer een halve cm. Gebruik een deegroller of doe het gewoon met je handen.Verhit een grillpan op hoog vuur en bak de broodjes zo'n 4 minuten per kant tot er een grillstreep ontstaat en de broodjes licht omhoogkomen. Check of ze gaar zijn. Keer ze indien nodig nog eens om.