Een ontbijt dat veganistisch, glutenvrij, sojavrij, granenvrij en olievrij is en toch heerlijk smaakt en je energie geeft: probeer deze groene smoothie van vegan queen Angela Liddon eens.
Voor 750 ml (2 personen)
- 250 ml ongezoete amandelmelk of kokosmelk
- 2 rijpe middelgrote mango’s, schoongemaakt en in stukjes (ongeveer 240 g)
- 1 middelgrote bevroren banaan, grof gehakt
- 3/4 theelepel matchapoeder, of naar smaak (zie tip)
- 1 theelepel geraspte verse gember
- 1-2 theelepels (5-10 ml) vers limoensap, naar smaak
- 2 of 3 ijsklontjes
Bereiding
Meng alle ingrediënten tot een gladde smoothie in een blender op de hoogste stand. Dien de groene smoothie op en geniet ervan!
Tip
- Sommige winkels verkopen zakjes matchapoeder voor het zetten van 1 kopje thee. Voor alle zekerheid is het misschien beter om het poeder af te wegen.
- Voeg als je extra groene energie wilt krijgen een handvol jonge spinazie aan het mengsel toe.
Dit recept komt uit het kookboek ‘Oh She Glows’ van Angela Liddon.