Griekse saté met tzatziki
11-08-2016, 09:51
Bijgewerkt op: 22-06-2024, 11:39
Niet op vakantie naar Griekenland? Haal Griekenland dan naar jou met dit recept voor saté met tzatziki van culiblogger Yvonne Eijkenduijn.
Voor 2 personen
Tzatziki
- 250 ml Griekse yoghurt
- 1/2 komkommer
- 1 1/2 tl citroensap
- 2 geperste tenen knoflook
- Snufje zout
Griekse saté
- 2 kipfilets
- 1 1/2 el olijfolie
- 3 el citroensap
- 1 1/2 tl gedroogde oregano
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflook
- 1/2 tl zout
Bereiding
- Begin met de tzatziki. Rasp de komkommer zeer fijn en vermeng ze in een kom met de overige ingrediënten. Plaats in de koelkast tot je gaat serveren.
- Snijd de kipfilets in hapklare stukken.
- Meng in een schaal de overige ingrediënten tot een gladde marinade. Haal de stukjes kip door de marinade en rijg ze aan een satéspies.
- Smeer een contactgrill of grillpan goed in met olijfolie en gril de Griekse saté goudbruin.
- Serveer met basmatirijst, de tzatziki en een simpele komkommersalade met rode ui en dille.
- Voeg als dressing 1/2 el olijfolie, 1/2 el citroensap en 1/2 tl zout toe.
Uit: Yvestown Kookt, Yvonne Eijkenduijn (Davidsfonds Uitg.)
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier