Goudbruin gekaramelliseerde aardappelen
14-06-2012, 15:01
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:48
Voor 4:
Voor 4:
1 kg kleine stevige aardappelen (25-30 mm)
50 g kristalsuiker
50 g boter
Kook de aardappelen met de schil gedurende 15 min. in lichtjes gezouten water. Verwijder de schil en spoel ze in koud water. Door het water zullen ze er zijdeglanzend uitzien. Smelt de suiker in een grote warme pan. Voeg de boter toe als de suiker gesmolten is. Roer goed, zodat het niet aanbrandt. Doe nu voorzichtig de aardappelen erbij (door het water kan de boter spatten). Draai de aardappelen geregeld om, zodat ze aan elke kant goudbruin worden. Dien meteen op.
Tip: deze aardappelen zijn heerlijk bij ‘frikadeller’ (Deense hamburgertjes) en spinazie in roomsaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier