Benodigdheden voor 4 personen

100 g langkorrelige rijst; 15 g boter; 1 ui, fijngehakt; 100 g paddenstoelen, in fijne blokjes gesneden; 225 g varkensgehakt; 225 g rundergehakt; 1 teen look, fijngehakt; zout en peper; 1 witte kool; 1 ei, geklopt; oe tl nootmuskaat, geraspt; 2 tl gehakte verse peterselie; 2 tl olie; 400 g tomatenstukjes in blik

Bereidingswijze

Breng een pot water met zout aan de kook. Kook de rijst beetgaar en giet af. Spoel met koud water zodat de rijst niet blijft garen.

Verwarm de helft van de boter in een pan, voeg de ui toe en stoof zachtjes aan tot hij goudbruin kleurt. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze goudbruin. Voeg nu ook het gehakt, de look, peper en zout toe en bak tot het gehakt bruin is. Breek het in stukjes uit elkaar met een vork of houten lepel tijdens het bakken. Laat dit mengsel een beetje afkoelen.

Breng een pot met water en zout aan de kook. Leg hier de kool in zijn geheel in en laat tien minuten koken of tot je met een mes makkelijk tot de kern kunt prikken zonder dat de bladeren te zacht zijn. Laat afkoelen en trek de buitenste bladeren los van de kool.

Verwarm de oven voor op 190°C. Meng het ei, de rijst, de peterselie en de nootmuskaat onder het gehaktmengsel. Besprenkel een ovenschaal met olie. Leg de bladeren van de kool open op een snijplank. Schep in elk blad een lepel van het gehaktmengsel, vouw de rest van het blad errond en rol goed op. Leg de rolletjes in een enkele laag in de ovenschaal, schenk de tomaten en het kokend water erop. Leg de resterende boter er in klontjes bovenop. Dek af met een deksel of bakpapier en aluminiumfolie. Laat 1 uur in de oven garen. Serveer de rolletjes rechtstreeks uit de schaal met een paar lepels van de tomatensaus.

Benodigdheden voor 4 personen100 g langkorrelige rijst; 15 g boter; 1 ui, fijngehakt; 100 g paddenstoelen, in fijne blokjes gesneden; 225 g varkensgehakt; 225 g rundergehakt; 1 teen look, fijngehakt; zout en peper; 1 witte kool; 1 ei, geklopt; oe tl nootmuskaat, geraspt; 2 tl gehakte verse peterselie; 2 tl olie; 400 g tomatenstukjes in blikBereidingswijzeBreng een pot water met zout aan de kook. Kook de rijst beetgaar en giet af. Spoel met koud water zodat de rijst niet blijft garen.Verwarm de helft van de boter in een pan, voeg de ui toe en stoof zachtjes aan tot hij goudbruin kleurt. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze goudbruin. Voeg nu ook het gehakt, de look, peper en zout toe en bak tot het gehakt bruin is. Breek het in stukjes uit elkaar met een vork of houten lepel tijdens het bakken. Laat dit mengsel een beetje afkoelen.Breng een pot met water en zout aan de kook. Leg hier de kool in zijn geheel in en laat tien minuten koken of tot je met een mes makkelijk tot de kern kunt prikken zonder dat de bladeren te zacht zijn. Laat afkoelen en trek de buitenste bladeren los van de kool.Verwarm de oven voor op 190°C. Meng het ei, de rijst, de peterselie en de nootmuskaat onder het gehaktmengsel. Besprenkel een ovenschaal met olie. Leg de bladeren van de kool open op een snijplank. Schep in elk blad een lepel van het gehaktmengsel, vouw de rest van het blad errond en rol goed op. Leg de rolletjes in een enkele laag in de ovenschaal, schenk de tomaten en het kokend water erop. Leg de resterende boter er in klontjes bovenop. Dek af met een deksel of bakpapier en aluminiumfolie. Laat 1 uur in de oven garen. Serveer de rolletjes rechtstreeks uit de schaal met een paar lepels van de tomatensaus.