Gnocchi van oud brood met salieboter
30-08-2019, 15:23
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:01
Ingrediënten Voor 4 personen
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 200 g oud brood, in blokjes
- 80-100 g bloem, plus een beetje voor het bestuiven
- 20 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ei
- 1 theel. zout, plus een beetje voor het kookwater
- 120 g boter
- 8 salieblaadjes
Bereiding
- Doe het brood in een kom, voeg 1,5 dl water toe en laat 20 minuten weken. Knijp zo veel mogelijk water uit het brood en leg het in een kom.
- Voeg de bloem, kaas, het ei en zout toe en meng met een vork tot je een zacht, niet kleverig deeg hebt.
- Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg tot worstjes van 5 cm dik. Snijd ze in stukjes van 2 cm.
- Kook de gnocchi 4 minuten in kokend gezouten water.
- Smelt in de tussentijd de boter samen met de salie in een koekenpan.
- Giet de gnocchi af, schep ze door de salieboter en serveer.
Uit: De kunst van no-waste, Giovanna Torrico & Amelia Wasiliev (Karakter Uitgevers, 19,99 euro)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier