Gevulde zalm met garnalen en sint-jakobsnoten

Als het even feestelijk mag zijn. De zalmfilet wordt gevuld met een romig mengsel met fijngehakte garnalen en sint-jakbosnoten.

Als het even feestelijk mag zijn. De zalmfilet wordt gevuld met een romig mengsel met fijngehakte garnalen en sint-jakbosnoten.

Voor 4 personen

  • olie
  • 12 grote roze garnalen
  • 8 sint-jakobsnoten
  • 3 el room
  • 2 eiwitten
  • 800 g zalmfilet zonder vel

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een bakplaat in met olie.

2. Pel vier garnalen en doe het vlees in een keukenrobot.

3. Spoel de sint-jakobsnoten en dep droog. Snijd het vlees in stukjes. Voeg samen met de room en de eiwitten toe aan de keukenrobot. Kruid met peper en zout. Mix glad.

4. Snijd de zalmfilet overlangs in tweeën. Bedek de ene helft met de farce en leg er de tweede helft op. Bind vast met keukentouw, kruid met peper en zout. Leg op de bakplaat, schuif in de oven en bak 20 minuten.

5. Snijd de zalm in porties. Serveer met de resterende garnalen. Kruid met een draai van de pepermolen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content