Gevulde sardienen op Siciliaanse wijze
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Gevulde sardienen op Siciliaanse wijze – ofwel: le sarde a beccafico – is een typisch gerecht uit de Siciliaanse keuken. De vulling varieert per regio.
Voor 4 personen
- 4 grote schoongemaakte sardienen
- 120 g verkruimeld brood
- 120 g gemalen parmezaanse kaas
- 20 g gehakte peterselie
- 20 g pijnboompitten
- verse tomatensaus (van 400g trostomaten)
Bereiding
- Haal de graten uit de vis en duw de filet plat. Meng broodkruim, kaas, peterselie en pijnboompitten.
- Leg wat vulling op de sardien en rol de visfilet op.
- Schik de visjes naast elkaar op een ovenschotel en bak ze een kwartier in de oven.
- Serveer de gevukde sardienen op een bedje van tomatensaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier