Gevulde paprika’s met appel, kastanjes en feta
05-01-2012, 15:14
Bijgewerkt op: 14-10-2023, 17:21
Serveer dit lekkere vegetarische gerecht met gevulde paprika’s op een bedje van bittere slablaadjes.
Voor 4 personen
- olijfolie
- 1 kleine rode ui
- 2 stengels groene selderij
- 2 tenen knoflook
- 100 g vacuüm-verpakte kastanjes
- 1 grote boskoopappel
- 75 g vers wit broodkruim
- 1/4 tl gemalen kruidnagel
- 1/4 tl gemalen kaneel
- 25 g boter, gesmolten
- 1 bosje bladpeterselie
- 1 bosje citoentijm
- 2 grote rode paprika’s
- 50 g feta
- peper en zout
- bittere slablaadjes, om te serveren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit olijfolie in een pan. Hak de ui, selderij en knoflook fijn en bak glazig in de olijfolie.
- Hak de kastanjes grof. Schil de appel en verwijder het klokhuis, snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan de pan en laat meebakken.
- Haal de pan van het vuur en voeg het broodkruim, de specerijen en boter toe. Hak de kruiden fijn en meng ook onder de vulling. Kruid met peper en zout.
- Halveer de paprika’s in de lengte en snijd ook het steeltje doormidden. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten, en vul de paprika’s met het appel-kastanjemengsel. Verkruimel er de feta over en bak de gevulde paprika’s 25 à 30 min. in de oven.
- Serveer de gevulde paprika’s warm of op kamertemperatuur op een bedje bittere slablaadjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier