Gevuld piepkuiken met amandelen, dadels en rozijnen
Voor 4:
Voor 4:
150 g amandelpoeder
3 el donkere rozijnen
6 dadels (zonder pit en grof gesneden)
het sap van 1 citroen
1/3 tl gemberpoeder
1 el honing
peper en zout
nootmuskaat
4 piepkuikens
keukentouw
boter
krielaardappelen
verse spinazie
2 fijngehakte knoflooktenen
Meng het amandelpoeder met de rozijnen, de dadels, het citroensap, het gemberpoeder en de honing. Kruid met peper en zout en een snuifje nootmuskaat. Ontbeen de piepkuikens (of laat dit door de slager doen) en vul de borsten en bouten op met de vulling. Bind alles vast met keukentouw.
Bak het vlees langs alles kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braad verder in de oven (15 min. op 200°C). Bedruip regelmatig met het braadvocht.
Kook ongeschilde krielaardappelen beetgaar en braad ze nadien krokant in boter. Stoof de spinazie met look, peper, zout en nootmuskaat gaar. Serveer met het vlees.
Tip
Eventueel kan je hier ook konijn voor gebruiken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier