Gevuld kalfsgebraad met kool, champignons en mozzarella

gevuld kalfsgebraad

Een sneetje kalfsgebraad, mooi gevuld met een mix van savooikool, champignons en ui, afgewerkt met fijngehakte peterselie en gebakken citroenen. Een geslaagd gerecht.

Voor 6 Ć  8 personen
  • 4 Ć  5 grote savooiekoolbladeren
  • 200 g witte champignons
  • 5 el boter
  • 1 rode ui
  • 3 Ć  4 dikke sneden wit brood
  • 1 el citroensap
  • 1 kalfsgebraad, uit de borst
  • 4 el koolzaadolie
  • 50 cl witte wijn
  • 125 g mozzarella
  • 2 onbehandelde citroenen
  • fijngehakte bladpeterselie voor de afwerking
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 Ā°C.
  2. Was de koolbladeren en druk de nerven plat. Blancheer de bladeren 3 Ć  4 minuten in kokend gezouten water. Giet af en snij in reepjes.
  3. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Smelt 2 eetlepels boter in een braadpan en bak de champignons goudbruin. Kruid met peper en zout.
  4. Pel de rode ui en snijd in plakjes. Smelt 1 eetlepel boter in een braadpan en fruit de ui glazig.
  5. Snijd het witbrood in blokjes en bak goudbruin in de rest van de boter. Kruid met peper en zout.
  6. Meng de koolreepjes, de gebakken champignons, de ui en het brood door elkaar. Besprenkel met het citroensap. Maak een insnijding in het kalfsgebraad en vul op met het koolmengsel. Maak dicht met houten prikkers of keukengaren.
  7. Kruid het gevulde kalfsgebraad met peper en zout. Verhit de koolzaadolie in een stoofpan en bak het gebraad rondom goudbruin. Blus met de witte wijn en bak 2 uur in de oven; bedruip regelmatig met de wijn.
  8. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel 15 minuten voor het einde van het bakken over het kalfsgebraad.
  9. Haal uit de oven en wikkel het gebraad in aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten.
  10. Was de citroenen en snijd in tweeƫn. Bak de citroenhelften in een braadpan zonder vetstof.
  11. Versnijd het gevuld kalfsgebraad en schik de plakjes op een serveerschotel. Werk af met de fijngehakte peterselie en verdeel er de gebakken citroenen rond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content