Voor 4 personen
- 750 g varkensgehakt
- 50 g paneermeel
- 1 ei
- 4 eetlepels vers gehakte tuinkruiden
- 250 g champignons
- 2 bolletjes mozzarellakaas
- 3 zongedroogde tomaatjes
- 200 g rookspek in dunne plakjes
- 100 g boter
- Vers gemalen peper, zout
- 1 snuifje ProvenƧaalse kruiden
Bereiding
- Doe het gehakt in een schotel en kneed zorgvuldig door met het paneermeel en het ei. Zet in de koelkast.
- Snijd de schoongemaakte champignons in dunne plakjes en laat ze aanfruiten in een klont boter. Voeg de zongedroogde tomaatjes en de kleingesneden mozzarella toe en breng op smaak met peper, zout en ProvenƧaalse kruiden. Laat nog tien minuten stoven tot alle vocht verdampt is.
- Neem het gehakt uit de koelkast en strijk het uit tot een dikke plak op een dubbelgevouwen vel alu-folie. Schik het champignonmengsel op het gehakt en verdeel mooi gelijk. Druk de vulling goed aan. Pak de uiteinden van de folie vast en rol het gehakt op. Druk de uiteinden van het gehaktbrood dicht.
- Leg het gehaktboord met de opening naar boven en bedek de hele bovenkant met plakjes rookspek.
- Schik het gehaktbrood in een ruim beboterde vuurvaste ovenschotel en zet in de op 200Ā° C voorverhitte oven. Laat ongeveer 45 minuten bakken.
- Neem het gehaktbrood uit de oven en snijd in dikke plakken. Serveer met een groen slaatje en gebakken krielaardappelen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier