Voor 2 personen:
8 witte asperges
20 boterbonen
8 baby-maïskolfjes
3 nieuwe uitjes
60 gram sojascheuten
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel fijngesneden bieslook
zout en peper
Was alle groenten. Schil de asperges met een dunschiller (behalve de punten) en snijd de uiteinden af. Verwijder de stengels van de uitjes en snijd ze doormidden. Verwijder de steeltjes van de boterbonen. Doe alle groenten, behalve de sojascheuten en de asperges, in één van de mandjes van de stoomkoker. Leg de asperges in het andere mandje. Breng het water aan de kook, plaats de mandjes in de pan en dek af. Laat de groenten ongeveer 10 minuten stomen, tot ze beetgaar zijn. Voeg drie minuten voor het einde van de bereiding de sojascheuten aan de gemengde groenten toe. Maak intussen een vinaigrette van olie, citroensap, bieslook, zout en peper. Serveer de groenten heet met de vinaigrette.
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 10 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier