Gestoofde rapen met rapenrösti en gekookte ham
06-11-2017, 16:11
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:43
Voor 4:
Voor 4:
1 kg middelgrote rapen
zout
1,5 dl olijfolie
3 el fijngehakte peterselie
3 lente-uitjes, in fijne ringen
Voor de rösti:
3 middelgrote rapen
2 losgeklopte eieren
boter
peper en zout
Afwerking:
4 dikke sneden gekookte ham
truffelolie
toast
Schil de rapen, snij ze grof. Blancheer 5 min. in lichtgezouten kokend water, giet af, laat goed uitlekken. Prak fijn met een vork, meng er olijfolie, peterselie en lente-ui door. Laat 5 min. verder stoven.
Schil de rapen voor de rösti, rasp ze grof. Meng met de losgeklopte eieren. Bak krokant in boter. Kruid licht met peper en zout.
Serveer de rösti met de gestoofde rapen en de gekookte ham. Werk af met een streep truffelolie, serveer met toast.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier