Gesmoorde runderrib met groenten

4284671

Serveer het vlees, de wortelen en de selderij op een bedje van aardappelpuree. Zo ziet het er feestelijk uit.

Serveer het vlees, de wortelen en de selderij op een bedje van aardappelpuree. Zo ziet het er feestelijk uit.

Voor 4 personen

  • 2 el plantaardige olie
  • 2 kg runderrib
  • 1 bol knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 l rode wijn
  • 1 l runderfond
  • 4 wortelen
  • 2 stengels selderij

Voor de aardappelpuree:

  • 800 g bloemige aardappelen
  • 2 el boter
  • 2 dl warme melk
  • een snuifje versgeraspte nootmuskaat

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175 °C.

2. Verhit de olie in een stoofpan en bak de runderrib rondom goudbruin.

3. Snijd de bol knoflook horizontaal in tweeën en voeg beide helften toe aan de pan. Doe er ook de tomatenpuree bij en giet er geleidelijk aan de rode wijn bij. Laat het geheel 10 minuten zacht stoven.

4. Giet er de runderfond bij en dek het geheel af met aluminiumfolie. Zet 3 1/2 uur in de oven; bedruip de runderrib regelmatig met de baksappen.

5. Schil de wortelen en snijd in stukken. Was de selderij, maak schoon en snijd de stengels in stukken. Voeg de groenten ongeveer 40 minuten voor het einde van de baktijd toe aan het vlees.

6. Bereid de aardappelpuree. Schil de aardappelen en snijd ze eventueel in stukken. Kook 20 minuten in kokend gezouten water. Giet af en plet fijn. Voeg de boter en de melk toe en meng tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat en zout.

7. Haal de runderrib en de groenten uit de pan en houd warm. Laat de saus inkoken (bind eventueel met een weinig zetmeel), haal de knoflook uit de pan en pers fijn in de saus.

8. Verdeel de aardappelpuree over borden. Versnijd de runderrib en schik op de borden. Verdeel er de groenten rond en werk af

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content