Gesmolten geitenkaasje en appelmousseline met saffraan
2 grannysmithappels
2 grannysmithappels
50 g boter
4 el acaciahoning
mespunt saffraan
1 el fijngehakte rozemarijn
4 harde geitenkaasjes (b.v. Crottin de Chavignol)
handvol waterkers
zwarte peper en zout
Schil de appels en snij ze in stukken. Smelt de boter in een pan en stoof de appels met 1 eetlepel acaciahoning en de saffraan gaar. Mix de appels fijn en duw eventueel door een fijne zeef voor een extra glad resultaat. Laat afkoelen tot lauw. Verwarm de rest van de honing licht en meng met de rozemarijn. Kruid met peper en zout.
Wentel de geitenkaasjes in de gearomatiseerde honing en bak ze 15 min. op 200°C. Haal de geitenkaasjes uit de oven als ze lekker smeuïg zijn (de korst zal van de kaas afglijden, dit is volkomen normaal). Leg de geitenkaasjes op borden, lepel er de appelmousseline rond of naast en werk af met enkele plukjes waterkers. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier