Geroosterde zoetzure pruimen met tahinyoghurt en pistache

© Diane Hendrikx
  • Moeilijkheid

Rode pruimen die nog wat stevig zijn, kun je in de oven roosteren tot ze lekker zacht worden.

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de gebakken pruimen:

  • 500 g (rode) pruimen (deze mogen nog wat stevig zijn)
  • 2 stukken steranijs
  • 2 el honing
  • 2 el appelciderazijn

Voor de tahinyoghurt:

  • 400 g (plantaardige) yoghurt
  • 4 el lopende tahin (bijvoorbeeld van het merk Al Arz, dat je in de meeste supermarkten vindt)

Voor de afwerking:

  • 2 el pistachenoten, gehakt

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Schik ze in een klein bakblik (ze mogen een beetje op elkaar liggen). Meng de honing met de azijn en steranijs en sprenkel dit over de pruimen. Zet in de oven en laat 20 à 25 minuten roosteren tot de pruimen hun sap loslaten en zacht zijn geworden.

2. Meng intussen de yoghurt met de tahin en roer tot een mooi geheel. Doe in elk kommetje een schep van de tahinyoghurt, een royale lepel gebakken pruimen (mét sap) en werk af met de pistachenoten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content