Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de gebakken pruimen:

500 g (rode) pruimen (deze mogen nog wat stevig zijn)

2 stukken steranijs

2 el honing

2 el appelciderazijn

Voor de tahinyoghurt:

400 g (plantaardige) yoghurt

4 el lopende tahin (bijvoorbeeld van het merk Al Arz, dat je in de meeste supermarkten vindt)

Voor de afwerking:

2 el pistachenoten, gehakt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°C. Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Schik ze in een klein bakblik (ze mogen een beetje op elkaar liggen). Meng de honing met de azijn en steranijs en sprenkel dit over de pruimen. Zet in de oven en laat 20 à 25 minuten roosteren tot de pruimen hun sap loslaten en zacht zijn geworden.

Meng intussen de yoghurt met de tahin en roer tot een mooi geheel. Doe in elk kommetje een schep van de tahinyoghurt, een royale lepel gebakken pruimen (mét sap) en werk af met de pistachenoten.

Ingrediënten voor 4 personen:Voor de gebakken pruimen:500 g (rode) pruimen (deze mogen nog wat stevig zijn)2 stukken steranijs2 el honing2 el appelciderazijnVoor de tahinyoghurt:400 g (plantaardige) yoghurt4 el lopende tahin (bijvoorbeeld van het merk Al Arz, dat je in de meeste supermarkten vindt)Voor de afwerking:2 el pistachenoten, gehaktBereidingswijzeVerwarm de oven voor op 190°C. Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Schik ze in een klein bakblik (ze mogen een beetje op elkaar liggen). Meng de honing met de azijn en steranijs en sprenkel dit over de pruimen. Zet in de oven en laat 20 à 25 minuten roosteren tot de pruimen hun sap loslaten en zacht zijn geworden.Meng intussen de yoghurt met de tahin en roer tot een mooi geheel. Doe in elk kommetje een schep van de tahinyoghurt, een royale lepel gebakken pruimen (mét sap) en werk af met de pistachenoten.