Geroosterde uien met ahornsiroop, gember en feta

Dit is een smaakvol vegetarisch gerecht. Voor vleeseters kun je er enkele sneetjes parmaham (bij het serveren) of chorizo (tijdens het bakken) aan toevoegen.

Dit is een smaakvol vegetarisch gerecht. Voor vleeseters kun je er enkele sneetjes parmaham (bij het serveren) of chorizo (tijdens het bakken) aan toevoegen.

Voor 4 personen

12 kleine rode uien

50 g verse gember

1 takje rozemarijn

1 dl ahornsiroop (maple syrup)

1 el sambal oelek

een scheutje wittewijnazijn

1/2 dl water

1 zakje raketsla

200 g feta

peper en zout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Schil de uien snijd ze in kwarten. Leg in een braadslee.

3. Hak de gember en rozemarijn fijn en meng met de ahornsiroop, sambal en wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Meng met de uien, sprenkel er het water over en bak 25 à 30 min. tot de uien gekaramelliseerd en gaar zijn.

4. Verdeel de raketsla over 4 borden en schik er de uien op. Werk af met verkruimelde feta.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content