Gerookte paling met groene saus en spinaziepuree

64a8cecf8319411fa375f9a4c03d9aa0

Gerookte paling is het perfecte ingrediënt om een fijn gerecht mee te bereiden.

Gerookte paling is het perfecte ingrediënt om een fijn gerecht mee te bereiden.

Voor 4 personen

500 g nieuwe aardappelen (bv. Moese witte eerstelingen)

50 g boter

handvol jonge bladspinazie, gewassen en droog geschud

200 g filets van gerookte paling

toefjes marjolein, voor de afwering

Groene saus:

3 bosuitjes

50 g kervel

25 g zuring

25 g peterselie

15 g munt

8 g marjolein

15 g citroenmelisse

1 takje salie of bonenkruid

200 g zure room

2 tl dragonmosterd

peper en zout

Bereiding

1. Maak eerst de groene saus: hak de bosuitjes en kruiden grof, mix fijn met zure room en mosterd. Kruid naar smaak met peper en zout.

2. Schil de nieuwe aardappelen, kook gaar in gezouten kokend water. Haal van het vuur en prak grof met een vork. Meng er de boter en grofgesneden spinazie door, kruid met peper en zout.

3. Verdeel over borden en schik er de paling op. Werk af met de groene saus en enkele toefjes marjolein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content