Gerookte paling met groene saus en spinaziepuree
Gerookte paling is het perfecte ingrediënt om een fijn gerecht mee te bereiden.
Gerookte paling is het perfecte ingrediënt om een fijn gerecht mee te bereiden.
Voor 4 personen
500 g nieuwe aardappelen (bv. Moese witte eerstelingen)
50 g boter
handvol jonge bladspinazie, gewassen en droog geschud
200 g filets van gerookte paling
toefjes marjolein, voor de afwering
Groene saus:
3 bosuitjes
50 g kervel
25 g zuring
25 g peterselie
15 g munt
8 g marjolein
15 g citroenmelisse
1 takje salie of bonenkruid
200 g zure room
2 tl dragonmosterd
peper en zout
Bereiding
1. Maak eerst de groene saus: hak de bosuitjes en kruiden grof, mix fijn met zure room en mosterd. Kruid naar smaak met peper en zout.
2. Schil de nieuwe aardappelen, kook gaar in gezouten kokend water. Haal van het vuur en prak grof met een vork. Meng er de boter en grofgesneden spinazie door, kruid met peper en zout.
3. Verdeel over borden en schik er de paling op. Werk af met de groene saus en enkele toefjes marjolein.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier