Voor 4 personen
8 tot 10 aardperen
peper en zout
2 dl amontillado-sherry
100 g boter
12 jakobsschelpen
boter
50 g kleine girolles-paddenstoelen
verse kervel
Bereiding
1. Schil de aardperen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en prak ze fijn met een vork. Kruid met peper en zout.
2. Breng de sherry aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg 100 g boter toe, zet het vuur uit en klop de saus licht op. Kruid met peper en zout.
3. Bak de jakobsschelpen net gaar in boter. Kruid met peper en zout. Doe hetzelfde met de girolles.
4. Maak hoopjes aardperenpuree, leg daarop de jakobsschelpen. Lepel de paddenstoelen rondom en werk af met de saus. Versier met kervel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier