Geprakte aardperen met jakobsschelpen, girolles en sherryboter

  • Moeilijkheid

Geprakte aardperen met jakobsschelpen, girolles en sherryboter

Voor 4 personen

8 tot 10 aardperen

peper en zout

2 dl amontillado-sherry

100 g boter

12 jakobsschelpen

boter

50 g kleine girolles-paddenstoelen

verse kervel

Bereiding

1. Schil de aardperen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en prak ze fijn met een vork. Kruid met peper en zout.

2. Breng de sherry aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg 100 g boter toe, zet het vuur uit en klop de saus licht op. Kruid met peper en zout.

3. Bak de jakobsschelpen net gaar in boter. Kruid met peper en zout. Doe hetzelfde met de girolles.

4. Maak hoopjes aardperenpuree, leg daarop de jakobsschelpen. Lepel de paddenstoelen rondom en werk af met de saus. Versier met kervel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content