Gepofte aardappelen met zure room en tuinkruiden

Gepofte aardappelen met zure room en tuinkruiden
© Getty

Het is eens iets anders dan gepofte aardappelen met kruidenboter: vul ze op met zure room, afgewerkt met tuinkruiden.

Ingrediënten

  • 200 g vastkokende aardappelen per persoon
  • zure room
  • verse tuinkruiden
  • peper van de molen en fleur de sel

Bereiding

  1. Was de aardappelen en prik ze in met een vork. Leg twee vellen aluminiumfolie op elkaar. Verdeel er de aardappelen over en kruid met peper. Vouw de aluminiumfolie goed dicht.
  2. Leg de aardappelen onderaan de barbecue aan de rand van de hete kolen, of bovenop de grill. Draai ze regelmatig om. De aardappelen garen het snelst op een gesloten barbecue onder deksel. Neem gerust de tijd, want de aardappelen moeten zeker 40 minuten garen.
  3. Controleer of de aardappelen gaar zijn door met een keukenmes in de pakketjes te prikken. Als u de aardappelen sneller wilt bereiden kunt u ze eerst 10 minuten. blancheren.
  4. Snij de aardappelen doormidden en werk af met een snuifje fleur de sel, zure room en fijngehakte tuinkruiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content