Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
Voor 4:
Voor 4:
4 oesters
1 tomaat
1 kl gehakte peterselie
1 el citroensap
1 el arganolie
100 ml rode wijn
50 ml visfond
tabasco, naar eigen smaak
50 g boter
Voor de rodewijnsaus : voeg de rode wijn en de visfond samen en laat tot een kwart inkoken. Kruid met enkele druppels tabasco en voeg de in stukjes gesneden boter toe. Kruid met peper en zout.
Snij de tomaat kruisvormig in en leg hem in kokend water. Laat schrikken onder koud water en pel. Snij in twee’n, verwijder de zaden en snij in blokjes. Maak de oesters los uit de schelpen en hak ze grof. Bak de oesters kort in de arganolie, voeg de tomatenblokjes toe en laat even sudderen.
Kruid met peper en zout en voeg de peterselie en het citroensap toe. Dien lauw op als een hapje.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier