Gemengde wortelsalade met steranijs

Gemengde wortelsalade met steranijs
© Getty
Voor 4 personen
  • 2 kg wortelen in verschillende kleuren (oranje, gele en paarse)
  • 10 stuks steranijs
  • 2 el bruine suiker
  • 1,5 dl rijstazijn
  • enkele sprietjes bieslook
  • een handvol verse munt
  • 2 hete of milde chilipepers, naar keuze
  • 4 lente-uien
  • peper van de molen en fijn zeezout
Bereiding
  1. Schil en versnij de wortelen. Kook beetgaar in gezouten water met de steranijs. Giet af en laat afkoelen.
  2. Meng de suiker met de rijstazijn en giet over de wortelen. Zet 1 uur koel weg.
  3. Kruid met peper en zout. Werk af met het fijngehakte bieslook, de munt, chilipeper en lente-uien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content