Gemengde wortelsalade met steranijs
03-07-2015, 10:15
Bijgewerkt op: 22-05-2024, 20:35
Voor 4 personen
- 2 kg wortelen in verschillende kleuren (oranje, gele en paarse)
- 10 stuks steranijs
- 2 el bruine suiker
- 1,5 dl rijstazijn
- enkele sprietjes bieslook
- een handvol verse munt
- 2 hete of milde chilipepers, naar keuze
- 4 lente-uien
- peper van de molen en fijn zeezout
Bereiding
- Schil en versnij de wortelen. Kook beetgaar in gezouten water met de steranijs. Giet af en laat afkoelen.
- Meng de suiker met de rijstazijn en giet over de wortelen. Zet 1 uur koel weg.
- Kruid met peper en zout. Werk af met het fijngehakte bieslook, de munt, chilipeper en lente-uien.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier