Gemarineerde zalm met zeegroenten en botermelk
Voor 4:
Voor 4:
2dl karnemelk
1,5 g agar of gelatine
peper en zout
citroensap
150g gemengde algen en zeewier (kombu, nori, laitue de mer, dolse, wakamé)
olijfolie
100g gerookte zalm
100g mascarpone
yuzusap
500g verse zalm gefileerd
gemengde slascheutjes
Voor de vinaigrette:
schil van een sinaasappel
chardonnay-azijn
olijfolie
peper en zout
Voor de vinaigrette: rasp de schil van de sinaasappel en meng met de chardonnay-azijn, olijfolie en wat peper en zout.
Verwarm de karnemelk tot 85°C en voeg de agar toe. Kruid met peper en zout en enkele druppels citroensap. Laat afkoelen en mix tot een gladde crème. Ontzout of week de zeegroenten. Blancheer de kombu en de wakamé en snij ze allemaal in reepjes. Kruid af met wat citroensap en olijfolie.
Mix de gerookte zalm met de mascarpone en kruid met peper en enkele druppels yuzusap. Bewaar in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast. Snij de zalmfilet in stukjes van enkele millimeters en marineer ze enkele minuten in de vinaigrette. Schik alles zoals op de foto met de slascheutjes erbij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier