Gemarineerde zalm
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Zelf gemarineerde zalm maken is helemaal niet moeilijk. Strijk de plakjes rauwe zalm in met de marinade en serveer als hapje of voorgerecht. Eet je liever geen rauwe vis, dan kun je ook gerookte zalm gebruiken.
Nodig
- 1 kg zalm
- 1 dl zoete chilisaus
- 1 dl sesamolie
- 1/2 dl olijfolie
- 1 geplet teentje knoflook
- handvol korianderblad, gehakt
- 1 blokje groentebouillon
- 2 el sesamzaad
Bereiding
- Los de groentebouillon op in een bodem water.
- Meng alle ingrediënten voor de marinade.
- Snij de zalm in blokken en kruid met zout en peper. Overgiet de vis met marinade en laat minstens een half uur op een koude plaats rusten.
- Verwarm de oven tot 200°C. Bak de vis 10 minuten in de oven (niet te lang bakken want het visvlees mag niet droog zijn!).
- Dien de gemarineerde zalm op met groentegarnituur en rijst of aardappelen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier