Gemarineerde tonijn met komkommer en koriander
14-06-2011, 08:33
Bijgewerkt op: 01-07-2023, 20:29
Voor 4 personen
- 120 g tonijnfilet
- 4 el maïskiemolie
- 2 el sojasaus
- 1/2 el citroensap
- peper
- 1 vel brickdeeg
- 1 stuk kleine komkommer van 10 cm lang
- zout
- enkele blaadjes koriander
Bereiding
- Snij de tonijn in dobbelstenen van 2 cm dik. Meng de maïskiemolie met de sojasaus en het citroensap, kruid met peper en wentel er de tonijn in. Laat 1 uur afgedekt marineren in de ijskast.
- Trek een vel brickdeeg in stukken, leg op een bakplaat en bak in 5 minuten krokant en lichtbruin in een oven van 180°C.
- Snij de ongeschilde komkommer in schijven van 5 mm dik, bestrooi met zout en leg afgedekt 30 minuten in een schaal in de koelkast. De komkommer zal een deel van zijn vocht verliezen en lichter verteerbaar worden.
- Serveer nadien zoals op de foto: op een schijf komkommer komt een blokje gemarineerde tonijn en daarop een blad koriander. Werk af met een stukje krokant brickdeeg.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier