Gekonfijte groenten en parmezaannestje met sla

0c8b598808c32d11814938e682f32106

Een kleurige groentemengeling geserveerd in een krokantje van parmezaan. Hoe feestelijk kan het zijn!

Voor 4 personen
  • 1 dikke aubergine
  • 1 courgette
  • 1 grote coeur de boeuf-tomaat
  • olijfolie
  • 200 g versgeraspte parmezaan
  • 1 handvol jonge sla
  • 1 handvol scheuten (rode biet, soja)
  • enkele sprietjes bieslook
  • 150 g roomkaas
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Was de aubergine en snijd vier dikke plakken uit het dikste gedeelte ervan (bewaar de rest voor een ander recept). Kruid met zout en laat 10 minuten trekken. Was de courgette en snijd in dunne plakjes. Pel de tomaat, ontpit en snijd in blokjes.
  3. Spoel de plakken aubergine en dep droog. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier, besprenkel met olijfolie en bak 20 minuten in de oven. Voeg de courgette toe, besprenkel met olijfolie en bak nog 10 minuten. Laat de aubergine en de courgette afkoelen.
  4. Schik een kwart van de geraspte parmezaan in de vorm van een vierkant in een braadpan. Bak tot de parmezaan een mooi goudbruin koekje is. Leg op een omgedraaid kommetje, zodat het koekje een mooie vorm krijgt, en laat afkoelen. Bak de andere koekjes op dezelfde manier.
  5. Spoel de jonge sla en de scheuten en zwier droog. Spoel de bieslook en dep droog, snipper fijn. Plet de roomkaas met een vork. Meng er de gesnipperde bieslook en 1 eetlepel olijfolie door, kruid met peper en zout.
  6. Zet een metalen ring op een bord. Leg er een plakje aubergine in, voeg enkele blokjes tomaat, wat kruidenkaas en enkele plakjes courgette toe. Haal de ring voorzichtig weg. Bouw de andere millefeuilles op dezelfde manier op.
  7. Schik een parmezaankoekje op elk bord. Voeg wat jonge sla en scheuten toe, besprenkel met olijfolie en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content